Bu Blogda Ara

26 Ekim 2010 Salı

Cümle Mühendisinden yeni inciler-5





ALTINI ÖVMEK






Koyu sarılığı ile yürekler oynatan o sarı dilber,ne kadar da kerem sahibidir.O kainatı gezer dolaşır,fakat bize dönüşü bu sefer uzadı..





İhtiyaçlar ancak onun sayesinde giderilir.Onun yüzüne herles aşıktır.Sanki o kalplerden dökülmüş bir parçadır.Onu elde eden kainata sahip olur.İnsanların yakınları kalmadığı yahut ta onlardan bir yararlık görmediği zaman altınları onların güzel yüzleri olsun!.





O,yeri geldiğinde ne güzel bir iş bitirici ne güzel bir yardımcıdır.Ne kadar mevki sahipleri vardır ki işlerini onunla yürütmüşlerdir,borularını onunla öttürmüşlerdir.





O bir nimettir ki kimde bulunmazsa hasreti sürer gider.Sana ordu halinde baskı yapan gamı,ancak onun saldırışı bozar,dağıtır.On bin altın,parlak ayı bile gökten indirir.Hiddetinden ateş püsküreni,onun şakırtısı hemen yatıştırır.Hısım akrabasının aldırmadığı ne kadar esirler vardır ki onları altın kurtarmış,feraha çıkarmıştır.





Onu en güzel biçimde yaratan Allah'a hamdolsun!.


( Eğer kormasaydım ona ( Altına ) " TANRI " derdim..














ALTINI YERMEK


Kahrolsun o,sahibine bile oyun eden vefasız iki yüzlü sarı münafık!
Kendisine bakana iki türlü görünür.Bazen bir dilber gibi süslü ve cazip,bazen de bir aşık gibi solgın ve süzgün..




İrfan sahipleri nazarında ona fazla bağlılık,Allah'ın gazabına yol açar.Eğer o olmasaydı hırsızın eli kesilmez ve hiçbir zalimden şikayet edilmezdi.


Eğer o olmasaydı,hiç bir cimri,gece misafirinden ötürü yüzünü buruşturmaz,ve hiç bir borçlu ödeyemediği için sızlanmazdı.

Eğer o olmasaydı,haset insanların yüreğe bir ok gibi işleyen bakışlarından ve şerlerinden Allah'a sığınılmazdı.
Bunaldığın zaman sana yardım etmesi şöyle dursun senden kaçak bir köle gibi kaçardı.


Altın doğru sözlü insana dile gelerek " Benden uzaklaş!" Vuslat bekleme! derdi..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder